Universiteterne får opsang af minister
Kilde: 
20 juni 2012

Den rekordhøje arbejdsløshed blandt nyuddannede akademikere får nu uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til at løfte pegefingeren over for de videregående uddannelser. Det skriver B.dk.

Universiteterne skal have større fokus på de studerendes fremtidige beskæftigelsesmuligheder, når de tilrettelægger deres uddannelser, lyder budskabet fra ministeren, efter at Berlingske i går kunne beskrive, hvordan ledigheden blandt unge akademikere er historisk høj. Morten Østergaard peger især på de uddannelser, som traditionelt har rettet sig mod det offentlige, fordi jobmulighederne her bliver færre i fremtiden.

»Det betyder ikke, at alle skal være ingeniører, men nogle uddannelser skal have større fokus på erhvervslivets behov,« siger han.

Udmeldingen kommer samtidig med, at de nye såkaldte udviklingskontrakter for universiteterne for de næste tre år bliver præsenteret i dag. De indebærer, at universiteterne skal opstille mål for, hvor høj den såkaldte beskæftigelsesgrad skal være for nyuddannede.

Læs også på Videnskab.dk:

Kløften mellem humaniora og naturvidenskab bliver dybere

Arbejdsløse sover dårligere

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.