Unge mænd og kvinder lyver om seksuelle erfaringer
29 maj 2013

Mænd har en tendens til at overdrive deres seksuelle erfaringer mens kvinder gerne underdriver. Det skriver Natureworldnews.com.

Et amerikansk studie udgivet i det psykologiske tidsskrift Sex Roles viser, at mænd gerne vil fremstå mere seksuelt erfarne, end de egentlig er, mens kvinder forsøger at virke mindre erfarne.

Studiet blev foretaget blandt 293 amerikanske studerende i alderen 18-25 år, der skulle svare på en række spørgsmål, hvoraf nogle handlede om seksualitet, mens andre ikke gjorde.

Nogen af deltagerne var tilkoblet en løgnedetektor, mens andre ikke var. Løgnedetektoren virkede ikke, men de mænd, som ikke havde en løgnedetektor med i svarlokalet svarede, at de havde væsentligt mere seksuel erfaring, end dem, der havde en løgnedetektor ved siden af sig. Den modsatte effekt så man hos kvinderne.

Når spørgsmålene ikke handlede om seksualitet, så var svarene ens blandt de to grupper.

»Der er noget omkring seksualitet, som gør, at man føler sig forpligtet til at passe ind i stereotyperne,« siger Terri Fischer, der er professor i psykologi ved The Ohio State University, og som står bag studiet, til Naturworldnews.com.

Læs også på Videnskab.dk:

Løgnens sprog: Dit ordvalg afslører, om du lyver

Hvorfor væmmes vi ikke ved sex?

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.