Undersøgelse afslører forskellen på hunde- og kattemennesker
Kilde: 
04 juni 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

Der er rent faktisk forskel på personligheden hos hunde- og kattemennesker - i hvert fald hvis man skal tro en ny amerikansk undersøgelse.

Ifølge LiveScience viste undersøgelsen, at folk, der betegnede sig selv som hundemennesker, havde tendens til at være mere livlige – altså mere energirige og udadvendte.

Samtidig antydede studiet, at hundeelskerne havde mere tendens til at følge regler nøje, mens katteelskere var mindre konforme og foretrak at gøre det hensigtsmæssige frem for at følge reglerne.

Ifølge LiveScience kom der også et lidt mere kontroversielt resultatet ud af undersøgelsen – nemlig at katteelskere scorede højere end hundeelskere, når det gjaldt intelligens.

Forskerne bag undersøgelsen siger til Livescience, at en forklaring på forskellen på hunde- og kattemenneskers personlighed måske kan være, at man vælger kæledyr alt efter, hvilken personlighed man selv har. Herudover kan forskellen måske være relateret til, at hunde- og katteelskere foretrækker forskellige miljøer.

»Det giver mening, at en hundeelsker vil være mere livlig, fordi de vil være ude, hvor det sker, udenfor, tale med folk og medbringe deres hund.«

»Hvis du derimod er mere introvert og følsom, vil du måske være mere derhjemme og læse en bog, og din kat har ikke brug for at komme ud og gå tur,« siger Denise Guastello, som er lektor i psykologi ved det amerikanske Carroll University til LiveScience.

Forskerne har lavet undersøgelsen på 600 universitetsstuderende og bedt dem om at betegne sig selv som hunde- eller kattemenneske samtidig med, at de udfyldte spørgeskemaer til undersøgelse af deres personlighed.

Siden undersøgelsen kun er lavet på universitetsstuderende, er det uvist om resultaterne kan overføres til andre aldersgrupper, men tidligere studier er nået frem til lignende resultater.

I 2010 viste en undersøgelse på 4.500 mennesker, at hundeelskere havde tendens til at være mere ekstroverte (udadvendte) og regelrette, skriver LiveScience.

Læs også:

Hvem er klogest - katte eller hunde?

Hunde føler misundelse

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lb

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.