Topforsker vil vie sit liv til at udvikle kunstig intelligens
Kilde: 
30 juli 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Udviklingen af kunstig intelligens går lynhurtigt i øjeblikket. Faktisk går den så hurtigt, at den verdensberømte fysiker Stephen Hawking for nyligt var blandt 1.000 forskere, der opfordrede til at forbyde fremstillingen af 'dræber-robotter' med kunstig intelligens.

Men den kinesisk-fødte topforsker og innovator Jun Wang opfatter kunstig intelligens helt anderledes. Han vil nu bruge resten af sit arbejdsliv på at udvikle en kunstig intelligens, der døgnet rundt kan overvåge din sundhed og give dig løbende råd til, hvad du skal gøre for at leve så sundt som muligt. Det skriver nature.com.

»Målet er at udvikle et økosystem. Det vil være en virtuel landsby. Når folk 'opholder sig' i den virtuelle landsby, vil den give dem råd til, hvordan de lever sundere og længere, inklusive tips til hvad de bør spise og hvilken slags motion, de bør dyrke,« fortæller Jun Wang, der er professor ved Københavns Universitet.

Til formålet håber forskeren at kunne skaffe komplette sundhedsdata fra en million forskellige mennesker. Dernæst skal tallet være 10 millioner og til sidst 100 millioner mennesker, men Jun Wang ved endnu ikke, hvor disse data skal komme fra, eller hvordan han skal finansiere projektet.

»Jeg tænker ikke rigtigt på, hvordan jeg skal skaffe penge. Hvis du gør det rigtige - hvis du har en virtuel landsby, hvor folk lever længere og er sundere - så skal pengene nok komme,« forsikrer Jun Wang.

Jun Wang er kendt som en meget bemærkelsesværdig og alsidig forsker, hvis navn ofte figurerer i medierne. Han har tidligere kortlagt sin ufødte søns genom og dermed blandt andet været klar over, hvilken hårfarve drengen ville få, før han blev født. 

Jun Wang er desuden medstifter af genom-analyseinstituttet BGI, hvor han for nyligt fratrådte sin direktørstilling. I den forbindelse løb der rygter om, at Jun Wang blev tvunget ud af BGI, da han ikke formåede at tiltrække investorer til firmaet, men det afviser forskeren selv.

Læs også:

Ro på: Kunstig intellingns truer ikke mennesket

Kunstig intelligens lærer sig selv at slå mennesker i videospil

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
 

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.