Sygeplejefaget tiltrækker maskuline mænd
Kilde: 
15 november 2011

Sygeplejefaget tiltrækker især mænd med en stor grad af maskulinitet, skriver forskere i tidsskriftet American Journal of Mens Health, efter de har undersøgt mandlige studerende inden for sygeplejefaget og herefter sammenlignet dem med andre fag. Det skriver Daily Mail.

Forestillingen om, at mandlige sygeplejersker er mere feminine end andre mænd, har eksisteret i generationer og håndhæves af populærkulturen, og endda underbygget af tidligere undersøgelser. Men det er ikke rigtigt, og samtidig forhindrer det mange mænd i at søge faget, mener forskerne.

109 nuværende sygeplejestuderende (81 kvinder og 21 mænd) fra 37 stater deltog i undersøgelsen. Her skulle de tage stilling til 30 karakteristika - såsom kærlig, villig til at tage et standpunkt og blid - og angive, hvor godt hver egenskab beskrev dem på en skala fra 1 til 7. 10 karakteristika tilhørte stereotypen mænd, 10 stereotypen kvinder, og 10 var ikke stereotyper knyttet til køn. Svarene blev brugt til at beregne ’maskuline’ og ’feminine’ point. Her viste det sig, at mandlige sygeplejestuderende havde 5,3 ud af 7 ’maskuline’ point, sammenlignet med 4,9 for andre mandlige studerende.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.