Syge børn giver knas i parforholdet
31 januar 2012

Et forældrepar har større sandsynlighed for at flytte fra hinanden end andre forældrepar, hvis de oplever, at deres børn bliver handicappede eller alvorligt syge.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra Det National Forskningscenter for Velfærd (SFI). Rapporten er skrevet af Lisbeth Trille G. Loft, der undersøger sammenhængen mellem børns helbred på den ene side, og fraskilte forældre på den anden side.

Rapporten er netop blevet offentliggjort som en videnskabelig artikel i International Journal of Sociology, og tager udgangspunkt i tallene fra Børneforløbsundersøgelsen, der følger mere end 6000 tilfældigt udvalgte danske børn født i 1995.  

Indtil videre har forskerne i Danmark kun kunne konstatere, at børn, der lider af et handicap eller en kronisk sygdom, oftere end andre børn har forældre, der ikke bor sammen.

Men Lisbeth Lofts rapport er den første i Danmark, som rent faktisk dokumenterer sammenhængen mellem børns helbred og forældres skilsmisser:

»Beskeden om, at ens barn er handicappet eller kronisk sygt, er naturligvis utrolig hårdt for alle forældre. Og det ser altså ud som om, at det for nogle familier er en medvirkende årsag til, at forældrene går fra hinanden,« siger Lisbeth Trille G. Loft.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.