Svenske atomkraftværker uforberedte på farligt naturfænomen
Kilde: 
05 januar 2012

Ingen af de svenske atomkraftværker vil være forberedt, hvis et af de mest voldsomme og mest ødelæggende naturfænomener i Skandinavien rammer, skriver Ing.dk.

Massivt isslag, populært kaldet isstorme efter amerikansk, kan få alvorlige konsekvenser for samfundet. Derfor er det et fænomen, som det svenske samfund skal planlægge efter og forberede sig på. Det siger blandt andre Krisberedskapsmyndigheten og Totalförsvarets Forskningsinstitut.

Men ifølge en rapport fra de svenske nukleare myndigheder, Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM, tager ingen af de svenske atomkraftværker højde for isstorme i deres sikkerhedsanalyser - heller ikke selv om der er krav om det.

»En isstorm kan forventes at ødelægge den eksterne strømforsyning til kraftværket og blokere for ventilationssystemer,« skriver SSM i rapporten, som er de svenske myndigheders svar på EU stresstest af 143 atomkraftværker.

Kravet om at teste værkerne kom som en reaktion på Fukushima-katastrofen.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.