Sukker i rødt kød kan være årsag til kræftfare
Kilde: 
30 december 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Før du sætter tænderne i alt for mange røde bøffer, bør du nok læse med her.

Et nyt studie lavet på laboratoriemus viser nemlig, at et bestemt sukker i det røde kød kan give betændelsestilstande i kroppen ved regelmæssig indtagelse.

I værste tilfælde kan betændelsen føre til kræft, skriver forskning.no.

»Tilsammen giver vores data en usædvanlig mekanistisk forklaring på den epidemiologiske forbindelse mellem forbrug af rødt kød og risiko for cancer,« skriver forskerne fra University of California San Diago i den videnskabelige artikel, som er publiceret på PNAS.org.

Sukkeret fra det røde kød, som kaldes Neu5Gc, findes naturligt i de fleste pattedyr, men ikke i mennesker.

Derfor begynder de hvide blodlegemer at bekæmpe sukkeret, når det optages i kroppen, og indtager du flittigt rødt kød, vil der automatisk opstå betændelsestilstande i kroppen, som i værste tilfælde kan udvikle sig til kræft, skriver forskning.no.

Resultaterne er baseret på en række forsøg med mus, som ligesom mennesker heller ikke har sukkeret naturligt i kroppen. Forskerne fodrede musene med det farlige sukker, og dannelsen af tumorer i musenes levere blev øget fem gange.

Det er endnu for tidligt at fastslå, om mennesker vil reagere på samme måde over for sukkeret som musene.

Læs også:

Danske forskere slukker celler for at kurere kræft

Kræft skyldes også mutationer uden for generne

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.