Styrketræning forebygger diabetes hos kvinder
Kilde: 
15 januar 2014

KORT NYT FRA DANMARK:
Løft noget jern eller tag nogle sit-ups. Det er rådet til de kvinder, som ellers kan have svært ved at komme ud og motionere. Styrketræning er nemlig et godt alternativ til for eksempel løb, som et middel til at forebygge diabetes.

Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet og Harvard School of Public Health, skriver SDU i en pressemeddelelse.

Ifølge studiet kan jævnlig deltagelse i styrketræning og andre former for muskelstyrkeaktiviteter forebygge udvikling af type 2-diabetes blandt kvinder.

Hovedforfatteren på projektet, Adjunkt Anders Grøntved fra Center of Research in Childhood Health (RICH) og Exercise Epidemiology forskningsenheden ved Institut for Idræt og Biomekanik, siger i pressemeddelelsen, at den tidligere forskning på området har fokuseret på betydningen af de konditionsprægede aktiviteter med henblik på at hindre udvikling af diabetes.

Men deres resultater viser, at også andre former for motion kan hjælpe med at forebygge diabetes.

»Vores undersøgelse peger på, at i relation til diabetesforebyggelse kan de muskelstyrke-prægede aktiviteter være et godt og effektivt alternativ til de kvinder, der har svært ved at komme i gang med aerob fysisk aktivitet som for eksempel løb,« siger Anders Grøntved.

Undersøgelsen bygger på en stor befolkningsundersøgelse af amerikanske sygeplejersker og resultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift PLOS Medicine.

Læs også:

Kan type 2-diabetes kureres med kostændringer?

Opdagelse: Genfejl giver type 1-diabetes

Diabetes og astma kan have samme årsag

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ks

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.