Stressende jobs øger risikoen for slagtilfælde
Kilde: 
15 oktober 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Er du en af dem, som løber rundt fra morgen til aften og altid er den sidste, der forlader kontoret? Så er der god grund til at passe på. Ifølge en ny analyse har folk med meget stressende jobs nemlig betydelig højere risiko for at få et slagtilfælde, skriver Livescience.com.

»Disse resultater viser, at jobs med et højt stressniveau er forbundet med en øget risiko for at få et slagtilfælde. Især et iskæmisk slagtilfælde,« siger forfatteren til studiet Dr. Yuli Huang fra Southern Medical University i Kina til Livescience.com.

Et iskæmisk slagtilfælde er det samme som en blodprop i hjernen, og risikoen for at få det er ifølge studiet 58 procent højere, hvis dit job er meget stressende. 

Resultatet bygger på data fra i alt 140.000 mennesker i alderen 18-75 år og er hentet fra seks forskellige studier, som er foretaget over 3-17 år.

Forskerne bag analysen understreger dog, at der ikke nødvendigvis er tale om et årsags-virknings forhold mellem stress på jobbet og risikoen for et slagtilfælde.

I stedet peger de på, at der kan være en forbindelse mellem et travlt job og en sundhedsmæssig farlig livsstil, der i sidste ende kan føre til slagtilfælde. For at komme en konklusion nærmere er der behov for mere forskning på området, mener forfatterne bag studiet.

»Vi mener, det er nødvendigt med flere studier på området for at at vurdere om job-stress øger risikoen for slagtilfælde direkte, eller om andre samtidige risikofaktorer er ansvarlige for den øgede risiko, vi har observeret,« siger Dr. Yuli Huang til Livescience.com.

Det nye studie er publiceret i det videnskabelige tidsskrift the journal Neurology.

Læs også:

Hårdt klem om armen kan måske hjælpe ved slagtilfælde

Pot øger risiko for slagtilfælde

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.