Stort engagement på jobbet skaber gladere medarbejdere
04 marts 2016

KORT NYT FRA DANMARK:

Fortæller du stolt om din arbejdsplads til andre mennesker? Og er du den første til at slette mails med jobopslag andre steder? Så er du med stor sandsynlighed en af kontorets gladeste medarbejdere.

Der er nemlig en klar - og positiv - sammenhæng mellem engagement på jobbet og trivsel, skriver Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i en pressemeddelelse.

»Det smitter positivt af på én, hvis man har det godt på jobbet og er glad for sin arbejdsplads. Er man det, har man det også bedre, når man holder fri. Det er vigtig viden i forhold til, i hvor høj grad vores psykosociale arbejdsmiljø på jobbet påvirker vores generelle trivsel og måske også helbred,« siger Thomas Clausen, som er seniorforsker på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og har stået i spidsen for det nye studie, i pressemeddelelsen.

Forskerne har spurgt indtil generel psykologisk trivsel, søvnkvalitet og sygefravær hos de i alt 5.085 medarbejdere i ældreplejen i ti danske kommuner, som har deltaget i undersøgelsen. Den information har forskerne koblet sammen med en række oplysninger om blandt andet psykisk arbejdsmiljø og tilknytning til arbejdspladsen for at tegne et billede af sammenhængen mellem den enkeltes engagement på arbejdspladsen, og hvordan vedkommende trives.

De engagerede medarbejdere, som føler sig tilknyttet til deres arbejdsplads sover bedre, har færre sygedage og oplever bedre trivsel, viser studiet. 

Det kan altså være en god investering at have tilfredse, tilnyttede medarbejdere. 

»Hvis de ansatte trives og er engagerede i arbejdspladsen, giver det et lavere sygefravær og mere friske og veludhvilede medarbejdere. Og det er jo i alles interesse, både arbejdspladsernes og medarbejdernes,« siger Thomas Clausen i pressemeddelelsen.

Studiet er publiceret i tidsskriftet Journal of Occupational and Environmental Medicine.

Læs også:

Frustrerede medarbejdere kan være bedre end glade

Virker det at ydmyge sine ansatte?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.