Storstilet klima-projekt bekæmper sult i Afrika
Kilde: 
16 marts 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Tænk, hvis man kunne styrke modstandskraften hos verdens fattigste mod de truende klimaforandringer og samtidig få bugt med den sult og hungersnød, der raserer i store dele af Afrika. Det er lykkedes for et storstilet projekt i Vestafrika, skriver Nature News.

Det ambitiøse projekt CGIAR begyndte for fire år siden at hjælpe fattige bønder i Afrika med at tilpasse deres små landbrug det skiftende klima. Det gjorde de med bedre gødning, mere modstandsdygtige grøntsager og hjælp til at krydse deres lokale flokke af geder og får med nogle eksemplarer, der er bedre til at kapere tørke.

»Mængden af mad, som bønderne kan producere og spise, er voksende,« fortæller lederen af CGIAR projektet i Vestafrika James Kinyangi til Nature News.

For syv landsbyer i Kenya resulterede dette i, at antallet af husholdninger, der kun får ét eller ingen måltider om dagen i mindst to måneder faldt med hele 60 % på kun 4 år. Og den samme tendens viser sig i alle de landsbyer, der deltager i projektet.

Det er virkelig lovende resultater, da klimaforandringerne især vil ramme klodens fattigste.

»De områder, hvor det allerede nu er svært for befolkningen at producere mad, vil blive hårdest ramt af klimaforandringerne,« fortæller seniorforsker Krystyna Swiderska fra the International Institute for Environment and Development i London til Nature News. Hun har ikke været involveret i projektet, men er specialist i landbrug og biodiversitet.

Læs også:

Værste scenarie i ny klimarapport er overhalet af virkeligheden

Hvordan beskytter man mod nye naturkatastrofer?

Hvordan redder man verden fra sult?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
il

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.