Storebælt er det perfekte sted at dyrke minimuslinger
Kilde: 
29 maj 2013

Danmarks naturlige bestande af blåmuslinger er faldende på grund af overfiskning, så derfor arbejder forskere fra SDU med at dyrke muslinger i Storebælt, og det er et rigtig godt sted, skriver SDU i en pressemeddelelse.

»Storebælt byder på gode vækstmuligheder for blåmuslinger, bl.a. fordi der med havstrømmene kommer masser af føde fra Østersøen,« fortæller forskningsleder og professor Hans Ulrik Riisgaard fra Marinbiologisk Forskningscenter fra Syddansk Universitet i pressemeddelselsen.

Storebælt har ifølge forskerne gode strømforhold, og fordi der er dybt vand, så opstår der ikke iltsvindsproblemer, som der ellers kan forekomme i lavvandede fjorde om sommeren.

Dyrkningsforsøgene har vist, at muslingerne kan nå at vokse sig store nok til høst allerede fra maj, hvor de sættes ud, til november samme år. Muslingerne bliver ca. 10 millimeter kortere end end dem hos fiskehandleren, men ifølge forskerne er de både mere velsmagende og sundere.

»Minimuslinger indeholder ifølge vore foreløbige studier flere poly-umættede fedtsyrer«, siger Hans Ulrik Riisgaard.

Læs også på Videnskab.dk:

Blåmuslinger afslører klimahistorie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.