Stephen Hawking: Fysik ville være mere interessant uden Higgs-partiklen
Kilde: 
13 november 2013

KORT NYT FRA UDLANDET:

Moderne fysik havde været langt mere interessant, hvis fysikerne ved LHC-acceleratoren ikke havde kunnet finde Higgs-bosonen. Det mener den verdenskendte fysiker Stephen Hawking, ifølge The Guardian.

Eksistensen af Higgs-bosonen blev først endeligt bekræftet i år, men allerede i 1960 var den lille boson, som forklarer, hvorfor nogle partikler har en masse, mens andre ikke har, forudsagt af teorien. Hvis ikke Higgs-bosonen var blevet fundet, havde fysikerne været nødt til at gentænke deres fundamentale ideer om universets sammenhænge, skriver The Guardian.

Hvilket ikke havde været ildeset blandt visse fysikere.

»Fysikken havde været langt mere interessant, hvis den (Higgs-bosonen, red.) ikke var blevet fundet,« sagde Stephen Hawking ifølge The Guardian under åbningen af en ny udstilling om LHC-acceleratoren på videnskabs-museet i London.

Samtidig indrømmede den berømte fysiker, at han havde væddet $100 på at Higgs-bosonen ikke blev fundet. 

Stephen Hawking håber nu, at fysikerne ved LHC vil bevæge sig væk fra Higgs-bosonen og fokusere mere på at finde beviser på fundamentale teorier, som kan forklare universets natur. Særligt håber han, at der bliver fundet beviser for den såkaldte M-teori, der forener de fire fundamentale naturkræfter under én teori, skriver The Guardian.

Læs også:

Higgs-partiklen fundet med 99,99 procents sikkerhed

CERN skruer op for energien i jagten på ny fysik

CERN: Hvorfor smadrer forskerne partikler mod hinanden?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ks

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.