Stenalderkost var mange, mange forskellige ting
Kilde: 
17 december 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Stenalderkost – eller paleomad, som det også bliver kaldt – er en meget klart defineret ting, hvis man spørger tilhængerne af kostdillen. Men i virkeligheden spiste stenalderfolk meget forskellig kost, alt efter hvor og hvornår de levede, skriver phys.org.

Det viser ny amerikansk forskning i, hvilken mad stenalderfolk havde til rådighed på forskellige steder og tidspunkter i historien.

»Tidligere forskning har foreslået, at vores tidlige forfædres kostvaner lignede dem, vi kender fra bjørne og grise. De dyr har en altædende, eklektisk fodringsstrategi, der varierer meget alt efter de lokale forhold. Vores resultater synes at støtte det synspunkt,« siger Dr. Ken Sayers, postdoc ved Language Research Center i Georgia State.

Han vurderer, at stenalderkost-tilhængernes syn på energisammensætningen i mad ikke kan finde opbakning i, hvordan mennesker rent faktisk levede i stenalderen - for mennesker spiste meget forskelligt. Så det argument, at stenalderkost er sundt, fordi vores kroppe er tilpasset netop den type mad, synes at have fået et skud for boven.

Læs også:

Er stenaldermad overhovedet sundt?

Stenalderkost er mere slankende end kostrådene

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ne

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.