Stærke relationer sikrer, at vi trives
Kilde: 
01 september 2014
KORT NYT FRA UDLANDET

Hvis man har et tæt forhold til familie, venner og måske en kæreste, så er der gode muligheder for, at man trives bedre. Det skriver Livescience.com.

Et nyt studie af, hvordan vores forhold til vores nære påvirker os, viser, at vi bedre kan håndtere stress og modgang og samtidig får muligheden for at nå vores mål og dyrke vores talenter, når vi har et tæt forhold til dem omkring os.

»Opbygningen af stærke, nære relationer er en forudsætning for, at mennesker kan blomstre. Uanset om vi søger at holde ud gennem modgang eller at strække os selv i udfordrende, nye retninger, så er støtte fra vores kære afgørende for succes,« siger Eli Finkel, der er professor i psykologi på Northwestern University i Evanston, Illinois og ikke har været en del af studiet, til Livescience.com.

Det nye studie bygger ifølge Livescience.com på cirka 400 studier, der har undersøgt tætte relationer, hvoraf mange af dem er lavet af Brooke Feeney og hendes kollega Nancy Collins, der er professor ved Institut for Psykologi- og Hjernevidenskab på Universitet of California, Santa Barabara.

»Det giver en vigtig indsigt i situationer, hvor folk kæmper og ser til deres kære efter støtte. Men det endnu større bidrag dette arbejde giver, er at det giver en overbevisende analyse af, hvordan vores kære kan hjælpe os i vores stræben efter personlig udvikling,« siger Eli Finkel til Livescience.com. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal Personality and Social Psychology Review.

Læs også: 

Forskning understreger vigtigheden i relationen mellem pædagog og barn

Dyr har også brug for venner

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.