Sprintere bør forkorte deres opvarmning
31 maj 2011

Sprintere inden for løb og cykling kan nogle gange varme op i en time eller to. Tanken er, at varme muskler præsterer bedre, når konkurrencen går i gang, og derfor laver sportsfolk tit både intervaltræning og mange sprinter som optakt til en konkurrence.

Nu gør en forsker fra University of Calgary op med formodningen om, at lang opvarmning gavner. Et forsøg med en alternativ opvarmning på blot et kvarter ved lavere kraft og med kun en enkelt sprint til sidst viste sig at holde cykelsprinteres muskler mere friske og at gøre dem i stand til at sprinte med 6,2% ekstra maksimumkraft.

Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Journal of Applied Physiology, skriver Medical News Today.

»6,2% er en markant forbedring. På den baggrund vil jeg foreslå, at sprint-sportsfolk begynder at overveje en kortere og mindre anstrengende opvarmning for at yde en bedre indsats,« siger Elias Tomaras fra instituttet for kinesiologi på University of Calgary ifølge Medical News Today.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.