Sportsatleter er bedre uddannede end os andre
02 juni 2015

KORT NYT FRA DANMARK:

Danske elitesportsudøvere har højere uddannelse end den generelle befolkning, viser ny undersøgelse fra Syddansk Universitet.

Det viser sig nemlig at over halvdelen af atleterne har en bachelorgrad og 29 procent har en kandidat.

»Det er meget fine tal og i virkeligheden højere end i den øvrige befolkning. Det viser, at de forskellige special-tilbud hvor elitesportsudøvere kan læse under særlige betingelser på gymnasier og universiteter, virker,« siger Andreas Küttel fra Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Den nye ph.d.-afhandling sammenligner karrieremuligheden for de danske atleter med sportsudøvere i landene Schweiz og Polen.

»I Danmark stopper eliteudøveren typisk omkring de 30 år. Det er kun ti procent, som ikke har lagt planer for fremtiden, og det tal er mindre end de øvrige lande, jeg sammenligner med i min afhandling,« siger Andreas Küttel i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser også, at flere herhjemme får job udenfor sportens verden end i eksempelvis Polen.
Selv om der i Danmark også er nogle, der bliver trænere eller sportscoaches, ender mange i civile jobs som eksempelvis økonomer, fysioterapeuter, læger, designere eller håndværkere.

Læs også:

Talenter skal have lov at være ufokuserede

Sådan holder man topformen - i 21 år

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.