Spillede neandertalerne kryds og bolle i en hule i Gibraltar?
Kilde: 
02 september 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Gorhams hule i Gibraltar har indtil nu gemt på ’kunst’ og stenværktøj fra vores forfædre, neandertalerne. Det skriver BBC.com.

På en sten bagerst i hulen fandt forskerne ifølge BBC.com et geometrisk mønster, som var ridset ind i stenen. Formen på mønstret minder meget om kryds og bolle. 

»Dette fund bringer neandertalerne endnu tættere på os,« siger Clive Finlayson, der er professor og direktør hos Gibraltar Museum og medforfatter til studiet, til BBC.com.

Det geometriske mønster var placeret, så man ikke kunne undgå at se det, hvis der kom nogen ind i hulen.

»Meningen med mønstrets synlige placering kan være, at det skulle indikere over for andre neandertalere, at hulen allerede var i brug, eller at der var en gruppe, der ejede hulen,« siger Francesco d'Errico, der er professor og direktør for forskning ved French Centre National de la Recherche Scientifique i Bordeaux og var en del af forskerholdet, til BBC.com.

Fundet betyder ifølge forskerne, at neandertalernes intellektuelle evner har været undervurderet indtil nu. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PNAS

Læs også

Sex med neandertalere gjorde europæere fede

Hvor meget neandertaler er du?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.