Spil Stauning i historisk rollespil
Kilde: 
08 april 2013

Den 9. april 1940 blev morgenidyllen ødelagt af tyskerne, der som bekendt besatte Danmark. Men hvad nu, hvis man havde været i Staunings sko den skæbnesvangre dag? Kunne man have forhindret tyskerne?

Det kan man nu selv finde ud af, da to historikere fra Aarhus Universitet har udviklet et computerspil, hvor man selv skal tage stilling og måske ændre historiens gang.

Idéen er, at nå ud til undervisere og elever igennem en formidling, der passer til IT-rammerne i dag.

»Vi har forsøgt at skabe et spil, der formidler viden om dansk historie på en ny måde. Spillet kan i princippet spilles af alle, men er primært målrettet undervisningssektoren, hvor elever eller studerende kan gennemspille det og bruge resultaterne til at reflektere over tiden og hændelsesforløbet,« siger Peter Yding Brunbech, der er en af historikerne bag spillet, i en pressemeddelelse.

Han fortæller også, at spillet gør de historiske mekanismer åbne i deres samtid, så man ikke altid betragter historien igennem de lukkede forløb, vi kender fra historiebøgerne.

Læs også på Videnskab.dk:

Fandt holocaust virkelig sted?

Danskerne ønskede at samarbejde med tyskerne

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.