Sodavand kan give tidligere menstruation
Kilde: 
28 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Piger, der drikker 1,5 glas sukkerholdige drikkevarer om dagen, får ifølge et nyt studie deres menstruation tre måneder tidligere. Det skriver Livescience.com.

Amerikanske forskere har undersøgt 5.500 piger mellem 9 – 14 år, der endnu ikke havde fået deres første menstruation. De fik dem til at besvare en lang række spørgsmål blandt andet om, hvor tit de drak sodavand og andre sukkerholdige drikkevarer.

»Vores undersøgelser bidrager til den stigende bekymring over det udbredte forbrug af sukkersødede drikkevarer blandt børn og unge i USA og andre steder,« siger Karin Michels, der er førsteforfatter og lektor ved Harvard Medical School, i en pressemeddelelse.

Forskerne undersøgte forskellige slags drikkevarer og fandt ifølge Livescience.com ud af, at drikkevarer med tilsat sukker som sodavand kunne linkes til tidligere menstruation, men drikkevarer uden tilsat sukker som noget juice gav ikke denne effekt.

Resultaterne skal ifølge forskernes undersøges nærmere, da de kun kan finde et link, men ikke en direkte årsagssammenhæng mellem indtag af sodavand og tidlig menstruation. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Human Reproduction. 

Læs også: 

Dine gener afgør, hvor fed du bliver af sodavand

Den første menstruation er i høj grad genetisk bestemt

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.