Social aktivitet holder hjernen skarp
Kilde: 
02 maj 2011

Hvis du ønsker at holde din hjerne sund, når alderen begynder at trykke, er det vigtigt, at du holder dine sociale færdigheder ved lige. Du skal bliver ved med at besøge venner, deltage i fester, for ny forskning viser at selv en tur i kirke kan være lige så godt for hjernen som en omgang klassiske hjernegymnastik som en krydsogtværs.

Hyppige sociale aktiviteter bidrager til at forhindre eller forsinke kognitiv tilbagegang i alderdommen, viser ny forskning. Tidligere har man hovedsageligt været tilbøjelig til at tro, at kognitiv tilbagegang var årsag til social isolation.

"Det er logisk at tro, at når menneskers kognitive evner nedbrydes, er de mindre tilbøjelige til at gå ud og møde venner, nyde en campingtur eller deltage i foreningsliv. Hvis hukommelse begynder at svigte bliver almindelig socialt samvær mere besværligt”, siger forskeren bag den nye undersøgelse Bryan James, PhD, postdoc stipendiat i aldring og demens ved Rush Alzheimers dieseasescenter.

Hans nyeste undersøgelse peger i stedet på, at social inaktivitet i sig selv fører til kognitive handicap. Det tyder derfor på, at det er særligt vigtigt med alderen at holde sine sociale relationer ved lige.

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.