Smilende mænd er mere attraktive - men kun som ægtemænd
Kilde: 
28 oktober 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Når mænd smiler virker de mere attraktive, som kommende ægtemænd. Men det gælder ikke, hvis formålet hos kvinden er noget mere kortvarigt. Det skriver Psypost.org.

Nogle forskere mener, at vi mennesker har to forskellige strategier, når vi skal finde en seksuel partner. En kortsigtet, hvor vi udelukkende fokuserer på det bedste gen-materiale, og en langsigtet, hvor vi leder efter en partner, der også vil være god til at opfostre børnene.

Nu ser et nyt japansk studie udgivet i Evolutionary Psychology ud til at understøtte denne tanke.

Forskerne bag bad 218 studerende kvinder om at rangere billeder af mænd, der enten havde et smil på læben eller et neutralt udtryk. Halvdelen af kvinder blev bedt om at rangere mændenes udseende som fremtidige ægtemænd, mens den anden halvdel blev sat til at rangere dem ud fra, hvis de skulle gå på en date.

Kvinderne, der skulle lede efter en fremtidig ægtemand, vurderede de smilende mænd som mere attraktive, mens der hos de resterende kvinder ikke var nogen forskel.

I et opfølgende studie blev 71 kvinder herefter sat til at vurdere de samme mænd ud fra tre kriterier. Her viste det sig, at kvinderne fandt de smilende mænd mindre maskuline, mindre modne, men mere troværdige.

Ud fra dette mener forskerne bag, at smilet har en effekt, når kvinder leder efter et langvarigt forhold, men ellers ikke.

Det kan du jo tænke over næste gang, du er på date.

Læs også:

Sådan flirter du med stemmen

Dit ansigt viser, om du har ægløsning

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.
ams

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.