Skrig tænder lys i attraktion
20 juli 2012

Et skrig kan faktisk producere energi nok til at tænde lys. I samarbejde med den naturvidenskabelige oplevelsespark Universe er to nyuddannede designingeniører fra Aalborg Universitet ved at udvikle en attraktion, der udnytter støjende gæster på en helt ny måde.

Det skriver Aalborg Universitet på deres hjemmeside.

Oplevelsesparken Universes formål er at inspirere børn og unge til at beskæftige sig med naturvidenskab og teknologi. Derfor har de to kvindelige afgangsstuderende udtænkt og udviklet en attraktion, hvor gæsten ved at brøle ind i en tragt selv skaber den energi, der skal til for at få lyset tændt i et mørkt rum. Konceptet og en prototype er blevet afprøvet på oplevelsesparkens gæster.

Gæsten kan i attraktionen med navnet ”Shout Out Light” opleve en direkte feedback, hvor attraktionens indre lyser op, når gæsten råber og skriger. Samtidig kan gæsterne dyste mod hinanden i at producere mest energi.

Shout Out Light er den første af sin slags i Danmark, og det er første gang, at idéen om at anvende lydbølger til at skabe energi er set brugt på den måde.

»Vi vil gerne sætte fokus på nye måder at høste energi på. Også gennem ting, der allerede er en del af vores alle sammens liv. Derfor ser vi også en mulighed for, at denne attraktion kan inspirere til anvendelse andre steder end science parker, og at udnyttelsen af lyd til at skabe energi med tiden bliver en helt naturlig del af danskernes hverdag,« forklarer Cecilie Kobbelgaard, den ene af de to designingeniører bag projektet.

Læs også: Skrig, Wozniacki!

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.