Sexafhængighed er ikke en lidelse
Kilde: 
14 december 2012

Tvangslidelser som ludomani og kleptomani kræver psykiatrisk behandling, som flere centre rundt om i landet kan tilbyde. Men hvis man lider af sexafhængighed, så er der ikke nogen officiel hjælp at hente. 

I hvert fald ikke i USA, hvor sexafhængighed endnu ikke er blevet anerkendt som officiel psykiatrisk lidelse.

Den 1. december offentliggjorde APA (American Psychiatric Association) den seneste udgave af Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), men altså uden sexafhængighed på listen.

Det skriver LiveScience.com.

Flere nye psykiatriske lidelser er ellers blevet optaget på listen, deriblandt hamstring og overspisning.

At lidelsen ikke er med, betyder at psykiatrien ikke har nogle officielle guidelines til at diagnosticere og behandle sexafhængighed, som tidligere blev kaldt hyperseksuel lidelse.

Baggrunden for, at APA ikke vil anerkende sexafhængighed som officiel lidelse, er, at mentale seksuelle sygdomme stadig er meget kontroversielle.

Det er i hvert fald nærliggende at mistænke påståede sexafhængige stjerner som Tiger Woods, David Duchovny og Russell Brand for at bruge lidelsen som undskyldning for utroskab.

Psykiatere vil selvfølgelig stadig behandle lidelsen, hvis de får patienter ind, der ikke kan få en hverdag til at hænge sammen, fordi de for eksempel ikke kan være tro eller afholde sig fra at onanere eller se porno på arbejdspladsen.

Læs også på Videnskab.dk.

Sportens skandaler: Hvad har Tiger Woods og Bjarne Riis til fælles?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.