Se det makabre fund: 100 menneskekroppe stuvet sammen i lille hytte
Kilde: 
28 juli 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

I to nye videnskabelige studier rapporterer arkæologer om et skrækkeligt fund: 97 menneskekroppe, som har været stuvet sammen på meget få kvadratmeter, er blevet fundet i et 5.000 år gammelt hus i en forhistorisk by i det nordøstlige Kina. Det skriver LiveScience.com.

Kroppene, som tilhører unge og midaldrende mennesker, er øjensynligt blevet pakket ind i det lille hus – som var omkring 20 kvadratmeter stort - før det hele brændte ned til grunden.

Forskerne antager, at det var formentlig var en slags epidemi, som slog disse mennesker ihjel, men de har intet bud på, hvilken sygdom der i så fald er tale om.

De døde er tilsyneladende strømmet ind, hurtigere end datidens mennesker har kunnet nå at begrave dem. Samtlige 97 kroppe har tilhørt mennesker, som var mellem 19 og 35 år gamle.

»Hamin Mangha-sitet er den største og bedst bevarede forhistoriske boplads fundet til dato i det nordøstlige Kina,« skriver de kinesiske forskere i en oversat version af det ene af deres studier, som er publiceret i tidsskriftet Chinese Archeology.

Udgravningerne blev foretaget af forskere fra the Research Center for Chinese Frontier Archaeology, Jilin University.

Fotos: Chinese Archaeology

Læs også: 

Flere hundrede mumier fundet i Peru

Grotesk mumiehoved afslører avanceret videnskab i Middelalderen

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

cpp

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.