Sådan holder du din hud ung
Kilde: 
24 juli 2012

Plastickirurgen Dr. Rozina Ali undersøger i et nyt BBC-program, hvordan man holder huden ung. Men i en artikel på BBC's hjemmeside løfter hun sløret for nogle af hemmelighederne bag. 

At beskytte sig mod solen er én af de vigtigste aspekter af at pleje sin hud ordentligt. Man skal eksempelvis både beskytte sig mod UVA og UVB-stråler, som begge to speeder hudens aldringsproces op. UVB-strålerne giver forbrændinger, mens UVA-strålerne trænger dybere ind og skader vores DNA, hvilket udløser et enzym, som gør collagenen i huden svagere. Collagen er det, der giver huden elasticitet.

Et andet aspekt af at holde huden sund er at passe på sit blodsukkerniveau. Folk med højt blodsukker har tendens til at se ældre ud, skriver Dr. Rozina Ali. Diabetikere ser endnu ældre ud. Det skyldes, at sukkeret gør collagenen i huden mere ustabil, så det lettere knækker og huden taber helingsevne.

Dr. Rozina Ali forklarer, at huden er en god markør for kroppens generelle velbefindende. Men samtidig understreger hun, at man hverken kan eller bør forsøge at hindre kroppens og hudens naturlige aldring.

Læs også: Seks typer hud skal standse Solens stråling

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.