Sådan afslører kvinder utro mænd
Kilde: 
10 december 2012

Kvinder lader til – i et vist omfang – at kunne afsløre utro mænd alene ved et hurtigt blik på deres ansigter. Det viser et australsk eksperiment, skriver forskning.no.

De australske forskere udførte eksperimentet for at se, om vores instinkter er i stand til at bedømme, hvorvidt en person af det modsatte køn tidligere har været utro.

34 mænd og 34 kvinder deltog i forsøget, hvor de i tre sekunder fik vist billeder af forskellige repræsentanter fra det modsatte køn. Derefter gav testpersonerne billederne point efter karaktertræk som:

  • Utro
     
  • tillidsvækkende
     
  • maskulin/feminin
     
  • og tiltrækkende
Mænd kan ikke udpege utro kvinder

’Utro’ blev både defineret som utroskab, og at personen havde stjålet en andens partner. Det havde halvdelen af de 189 personer på fotografierne gjort.

Forskerne konstaterer at der var en ’lille til moderat’ sammenhæng mellem de mænd, som kvinderne mente var utro – og dem, der rent faktisk havde været det.

Den samme sammenhæng fandt forskerne ikke hos kvinderne. De mænd, der scorede højt på utroskab, gav kvinderne også en høj score på ’maskulinitet’. Kvinderne så altså – bevidst eller ubevidst – maskulinitet som en markør for, at manden på billedet tidligere havde været utro.

Mændene vurderede derimod, at de utro kvinder var dem, som de samtidig syntes var attraktive. 

LÆS OGSÅ: Mænd bliver utro, hvis de tjener mindre end konen

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.