Rygestop giver større vægtstigning end tidligere antaget
13 juli 2012

En ny undersøgelse foretaget af britiske forskere viser, at folk som holder op med at ryge, tager flere kilo på end man tidligere har troet. Men forskerne fastslår samtidig, at på trods af de flere kilo på kroppen, er det sundhedsmæssigt en stor fordel at kvitte tobakken.

Undersøgelsen, der er offentliggjort i British Medical Journal, beskrives i myhealthnewsdaily.com


De nye resultater viser, at et år efter rygestoppet har de nye ikke-rygere i gennemsnit taget mellem 4 og 5,25 kilo på. Tidligere undersøgelser har vist, at den typiske vægtstigning lå på cirka 3 kilo.
Forskerne har også spurgt en række kvinder, hvor stor en "kilopris", de er parate til at betale for at holde op med at ryge. Deres svar er 2, 5 kilo.


Rygere er generelt tyndere end ikke-rygere. Og forskerne har sporet det bestemte sted i hjernen, hvor nikotin påvirker til at undertrykke appetitten – og håber at den viden med tiden kan bruges til at udvikle slankemedicin … for rygere og ikke rygere. Foreløbigt er nikotinens effekt på receptorer på bestemte hjerneceller fundet på mus og forskning skal nu i gang på mennesker.


 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.