Rumsonde finder 'magisk ø' på Saturns måne
Kilde: 
23 juni 2014

KORT NYT FRA UDLANDET:

En lille hvid, fremmed genstand, der er blevet fundet i en sø på Saturns største måne, Titan, har fanget forskeres opmærksomhed - især fordi genstanden efterfølgende er forsvundet, skriver The Guardian. Objektet blev opdaget på et billede fra sidste år taget af Nasas Cassini rumsonde, der kredsede rundt om Titan. Efterfølgende billeder viser ingen tegn på genstanden.

Indtil der er mere vished omkring det nye fund på Titan, har astronomer givet det navnet 'magic island'.

»Vi har kun ét billede, så vi er stadig ikke sikre på, hvad genstanden skal forestille. Men det er ikke noget, man normalt ser på Titan,« fortæller Jason Hofgartner, der er planetforsker på Cornell University i New York. 

Forskere har dog bud på, hvad den 'magiske ø' rent faktisk kan være. Enten er der tale om en eller flere isbjerge, der flyder rundt i søen eller også kan rumsondens radar også have opfanget bobler fra havets dyb eller de allerførste tegn på dybhavsbølger på Titan. 

Inden for de næste par måneder vil opfølgende billeder af Titan kaste mere lys på mysteriet om den magiske ø. 

Før- og efterbillede af søen på Titan kan ses forneden. Det øverste billede er taget i 2007, mens det nederste er fra sidste år, hvor den 'magiske ø' er markeret med en rød cirkel.  

Billedet stammer fra The Guardian.

Læs også:

Mystisk sten dukket op på Mars

Cassini fanger flotte billeder af Saturnmåner

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.