Rødvin styrker diabetes-patienters hjerte
Kilde: 
13 oktober 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Et glas rødvin til maden er ikke kun godt for humøret. Det er også godt for hjertet.

I hvert fald hvis man skal tro en ny undersøgelse, der har testet rødvinens gavnlige effekter på et hold af tilfældigt udvalgte testpersoner med type 2 diabetes. Undersøgelsen viser, at rødvinen blandt andet giver bedre kolesteroltal hos diabetes-patienterne, skriver Medpagetoday.com.

»Rødvin er overlegen til at forbedre den samlede metaboliske profil. Hovedsagelig ved beskedent at forbedre lipidprofilen, ved at øge mængden af 'god' (HDL) kolesterol og apolipoprotein A1, og ved at reducere forholdet mellem total kolesterol og HDL-kolesterol,« siger forsker Iris Shai fra the University in Be'er Sheva i Israel til Medpagetoday.com.

224 testpersonerne deltog i undersøgelsen, hvor de var opdelt i tre grupper.

Den ene gruppe har gennem to år nydt et glas hvidvin til aftensmaden, gruppe nummer to et glas vand og endelig har gruppe nummer tre drukket et glas rødvin. Det er de efterfølgende analyser af de tre gruppers sundhedstilstand der nu viser, at gruppe nummer tre har et signifikant bedre helbred.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Annals of Internal Medicine.

Læs også:

Vidunderstoffet resveratrol i rødvin bremser tyktarmskræft

Er rødvin virkelig sundt?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.