Rødt kød øger risikoen for diabetes 2
Kilde: 
18 juni 2013

Mennesker, der spiser rødt kød, kan bringe sig selv i fare for at få type 2-diabetes, skriver cbsnews.com.

Det konstaterer en ny undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet JAMA Internal Medicine. Undersøgelsen viser, at du har en højere risiko for at udvikle den mest almindelige form for diabetes, hvis du igennem længere tid hyppigt spiser rødt kød.

Tidligere undersøgelser har også knyttet rødt kød sammen med en øget risiko for at udvikle diabetes. Men de undersøgelser har aldrig undersøgt folk, der spiste rødt kød over en lang periode. Det nye studie har undersøgt 26.357 mænd og 122.786 kvinder over en periode på 30 år.

De, der øgede deres indtag af rødt kød med mere end 0,5 portioner om dagen i en fireårig periode, havde 48 procent større risiko for at udvikle sygdommen i løbet af de efterfølgende fire år.

Samtidig var det gavnligt at reducere forbruget af rødt kød. De folk, der reducerede deres daglige forbrug med 0,5 portioner eller mere i løbet af fire år, havde 14 procent lavere risiko for at udvikle type 2-diabetes.

»Vores resultater bekræfter robustheden i sammenhængen mellem rødt kød og type 2-diabetes. Desuden er der nu også bevis for, at et begrænset forbrug af rødt kød over tid forebygger type 2-diabetes, skriver forfatterne, som blev ledet af Dr. An Pan, forsker ved National University of Singapore.

LÆS OGSÅ: Du får dårligere helbred af rødt kød

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.