Rigshospitalet vil forske i stamceller til behandling af hjertesvigt
Kilde: 
09 december 2014

KORT NYT FRA DANMARK:

Region Hovedstaden har modtaget 113 millioner kroner fra EU's Horizon 2020 forskningsprogram. Pengene er blevet fordelt ud til tre hospitaler heriblandt Rigshospitalet, der skal forske i en standardbehandling med stamceller til patienter med kronisk hjertesvigt.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Tidligere studier fra Rigshospitalet har vist, at stamceller fra knoglemarv eller fedtvæv kan have en gavnlig effekt på patienter med dårligt hjerte.

Derfor vil Rigshospitalet forske i at lave en bedre produktion af stamceller, så flere mennesker kan få gavn af stamcellerne i behandlingen af kronisk hjertesvigt. På sigt skal behandlingen blive en standardbehandling i Europa. 

»Det betyder reelt, at vi kan begynde at levere en regelmæssig, høj kvalitet af stamceller til – i første omgang – andre hjerteafdelinger i både ind- og udland, men på sigt også til behandling af andre patientgrupper. Det vil for eksempel være oplagt at kigge på stamcellebehandling af autoimmune sygdomme som Crohns sygdom,« siger Jens Kastrup, der er professor ved Hjertemedicinsk Klinik på Rigshospitalet, i en pressemeddelelse fra Rigshospitalet

Læs også: 

Verdens første transplantation af stamcelle-organ

Stamceller fra modermælk skal erstatte stamceller fra fostre

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.