Rigshospitalet ændrer behandling af patienter med hjertestop
Kilde: 
19 november 2013

KORT NYT FRA DANMARK:

En international undersøgelse med dansk deltagelse sætter spørgsmålstegn ved den etablerede hospitalsbehandling af patienter med hjertestop, skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse.

Når en person overlever et hjertestop langt væk fra et hospital, så siger internationale retningslinjer, at hospitalslægerne efterfølgende bør nedkøle patienten til 33 grader celsius for at undgå skader på hjernen. Ifølge Rigshospitalet så udfordres den praksis nu af resultaterne fra den internationale undersøgelse 'Target Temperature Management'.

Undersøgelsen viser, at patienter, der afkøles til 36 grader celsius, har mindst lige så gode overlevelseschancer som patienter, der er kølet til 33 grader calsius. Og hjernens funktion synes også at være bevaret i samme grad efter seks måneder, skriver Rigshospitalet.

Hjerteintensivafdelingen på Rigshospitalet i København har bidraget med 171 af i alt 950 patienter fra 36 intensivafdelinger i Europa og Australien.

Forsøgets resultater antyder også, at de internationale retningslinjer har bygget på utilstrækkelige resultater fra tidligere forsøg, skriver Rigshospitalet i pressemeddelelsen.

»Resultaterne af forsøget vil medføre, at vi ændrer vores praksis i behandlingen af disse patienter og udfordrer dermed hele konceptet omkring kølebehandling efter hjertestop. Vi håber, at fremtidige resultater vil kunne forbedre behandlingen af disse patienter yderligere,« siger leder af Hjerteintensivafdelingen på Rigshospitalet, overlæge Christian Hassager i pressemeddelelsen.

Læs også: 

Forskere: Nu kan vi måle risiko for hjertestop

Nedkøling skal forhindre dødsfald og hjerneskader efter blodpropper

'Lykkepiller' kan give hjertestop

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

ks
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.