Retsmedicinere kan forebygge dødsfald
12 juni 2012

Når et menneske dør uventet, og politiet kan afvise, at noget kriminelt har fundet sted, bliver dødsårsagen sjældent fastslået.

Men nu viser helt ny retsmedicinsk forskning, at man ved hjælp af dna fra afdøde kan spore arvelige hjertelidelser. Og med den viden kan man redde liv, fortæller læge og ph.d. Maiken Kudahl Larsen, der netop har forsvaret en afhandling baseret på undersøgelser af 162 uventede dødsfald blandt personer mellem 0 og 40 år.

»Det kan jo være til stor hjælp for de pårørende, hvis de for eksempel mister en 28-årig søn eller et yngre barn, at vide, hvorfor de døde pludseligt. Man kan hos de pårørende finde den samme arvelige hjertesygdom i halvdelen af tilfældene, idet de kan arve den samme genforandring. Og med medicin eller pacemaker kan man forebygge, at andre i familien falder pludseligt om,« siger Maiken Kudahl Larsen ifølge kristeligt-dagblad.dk

Hun præsenterer sin forskning på en international kongres i Aarhus i morgen, hvor retsmedicinere fra hele verden samles for at udveksle erfaringer.

Læs også: Pludselige dødsfald pga. hjertestop bør undersøges

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.