Rapportudkast: Penkowa har snydt
Kilde: 
29 juni 2012

Milena Penkowa har kun hovedrysten til overs for oplysninger i Weekendavisen, som refererer et udkast fra Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU), hvoraf det fremgår, at hun har gjort sig skyldig i alvorlig forskningssnyd.

»Det, der er faktum, det er, at der er kommet det her udkast, som jeg har til 10. august til at kommentere. Det er ikke en dom,« fastslår Milena Penkowa overfor Ritzau.

Men hvad siger du til, at der i udkastet står, at du forsætligt har manipuleret med data?

»Det kan jeg fuldstændig afvise, og det vil jeg så også gøre i mit svar. Jeg har selv først lige fået teksten, og har ikke nået at læse den,« siger Milena Penkowa.

»Men uanset, hvad der står i udkastet, så svarer jeg til udvalget og ikke til pressen. Hvad Weekendavisens agenda er, det kan man kun gætte om, der er mange sub-agendaer i denne her sag,« siger Penkowa.

Selv om teksten i det udkast, som Weekendavisen refererer tilsyneladende er meget entydig og klar i kritikken af Penkowa, så kan den endelige tekst sagtens komme til at se anderledes ud, mener hun.

»Der er ikke tale om nogen dom. Teksten er ikke endelig, og den kan nå at blive ændret,« siger hun.

Læs også på Videnskab.dk: 

Forskere: Sådan snød Penkowa med sine data

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.