Psykopaters hjerner tager ikke ved lære af straf
Kilde: 
29 januar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET

Hvis en psykopat straffes for eksempelvis mord, er der stor sandsynlighed for, at han gentager tragedien, når fængselsstraffen er afsonet.

Ifølge et nyt studie er psykopaters hjerner nemlig ude af stand til at tage ved lære af straf. Det skriver Science Daily.

»Psykopatiske forbrydere er forskellige fra almindelige kriminelle på mange måder. Regelmæssige kriminelle responderer i høj grad på trusler, mens psykopater har en meget lav respons på trusler, er kolde, og deres aggression er overlagt,« forklarer Nigel Blackwoo, der, sammen med Sheilagh Hodgins fra University of Montreal, står bag studiet.

Forskerne har studeret hjernestruktur og -funktion hos tre forskellige grupper: En gruppe med 12 psykopatiske voldsforbrydere, en gruppe med 20 ikke-psykopatiske voldsforbrydere og en gruppe med 18 ikke-kriminelle.

Her viser det sig, at der er store afvigelser i de psykopatiske hjerner, når det kommer til evnen til at opfange, bearbejde og forstå information.

Derudover er der store abnormiteter hos psykopaterne i de hjerneregioner, der gør os i stand til at føle empati, skyld og forlegenhed.

For at forhindre at psykopatiske voldsforbrydere bliver ved med at begå kriminelle lovovertrædelser, er det ifølge studiet vigtigt at identificere de neurale mekanismer, som ligger til grund for adfærden.

Resultaterne skal hjælpe til at give psykopatiske voldsforbrydere den mest hensigtsmæssige behandling for at forhindre fremtidig kriminalitet.

»Vores forskning er forhåbentlig med til at fremme interventioner i barndommen, der skal forhindre vold, samt fremme adfærdsmæssige behandlinger, der skal reducere tilbagefald,« siger Sheilagh Hodgins.

I alt er 1 ud af 5 voldsforbrydere psykopater.

Læs også:

Strenge straffe er ikke vejen: Sådan får man bandemedlemmer ud af kriminalitet

Kriminalitet skal forebygges ved skolestart

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

sbv
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.