Psykedelisk drik kan muligvis behandle depressioner
Kilde: 
07 april 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Den bevidsthedsudvidende drik ayahuasca kan i fremtiden vise sig at spille en vigtig rolle i behandlingen af depressioner. Det antyder et pilotstudie, som er foretaget af brasilianske forskere.

Ayahuasca er en drik, som bliver brygget af barken fra en speciel vinstok som gror i den brasilianske jungle. Ifølge undersøgelsen har drikken en opløftende virkning på patienternes humør. Det varer hele tre uger efter indtagelsen.

Undersøgelsen bygger studiet af seks frivillige depressionspatienters indtagelse af drikken og har ikke haft en placebogruppe tilknyttet, skriver Nature.com.

På trods af undersøgelsens begrænsede størrelse, er der god grund til at være interesseret i resultaterne, mener Brian Anderson, som er psykiater ved University of California. Han har ikke selv været en del af undersøgelsen.

»Det er et bevis på, hvad mange brugere af ayahuascadrikken allerede ved. At ayahyasca kan hjælpe en til at få det meget bedre. Ikke bare under indtagelsen, men i op til flere uger efter. Forholdet mellem drikkens bevidsthedsudvidende effekt og dens terapeutiske virkning, skal nu undersøges ,« siger han til Nature.

En større undersøgelse af drikkens effekt på depressioner er nu på vej og ventes færdig i løbet af 2015. Det er en undersøgelse, som bygger på studiet af 80 depressionspatienter, og som har en placebogruppe tilknyttet.

Den aktuelle undersøgelse ledes af Jaime Hallak, neurolog ved universitetet i São Paulo. Den er publiceret i det brasilianske, videnskabelige tidsskrift Scielo. 

Læs også:

Spis færre piller mod kronisk hovedpine – og undgå depression

Depression skal kureres med psykedeliske stoffer

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

cak

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.