Prisvinder: Modermælk giver for lidt B12 til store babyer
Kilde: 
10 juni 2014

KORT NYT FRA DANMARK:

Mandag aften sendte DR2 forsker-konkurrencen Ph.D. Cup 2014, hvor Eva Greibe fra Klinisk Biokemisk Afdeling og Endokrinologi og Intern Medicin fra Aarhus Universitetshospital løb af med den samlede sejr. Udfordringen lød på formidle forskning på en så let forståelig måde, at folk uden særlig viden kan forstå den. Det skriver dr.dk.

Eva Greibes forskning viser, at mors mælk ikke kan sikre barnet tilstrækkeligt med vitamin B12, når det når en alder på fire måneder.

Det betyder, ifølge dr.dk, at hun sætter spørgsmålstegn ved, om det er det helt rigtigt at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om kun at give sit barn brystmælk til det er seks måneder gammelt.

Anbefalingen følger FN's sundhedsorganisation WHO's anbefaling, men den bygger på levevilkår i ulande, hvor amning er med til at sænke spædbørnsdødeligheden.

Eva Greibe fortæller til dr.dk at hun ofte mødes med skepsis, når hun fortæller om sine resultater, men »som forsker kan jeg ikke forholde mig til den slags ufaglig kritik. Det er derimod mit ansvar at formidle resultaterne, som de er - uanset om de udfordrer et eksisterende dogme.«

Du kan selv opleve Ph.D. Cup-finalisterne live, når de går på scenen i Videnskab.dks medietelt ved Science in the City-festivalen. Det foregår søndag d. 22. juni kl. 16 i Carlsberg Byen.
 

Læs også:

Kom helt tæt på københavnske gør-det-selv-forskere

Nobelpristagere invaderer Carlsberg Byen

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

phy

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.