Piger med anoreksi har mild autisme
Kilde: 
07 august 2013

Forskere har undersøgt piger med spiseforstyrrelsen anoreksi og fundet ud af, at pigerne udviser en autisme-lignende adfærd - et fund som kan vise vej til nye måder at hjælpe anorektikere med at overvinde deres sygdom. Det skriver Reuters.

Et nyt studie fra Cambridge University forskningscenter for autisme viser, at sammenlignet med almindelige piger, så har dem med anoreksi et antal autistiske træk, som ligger over gennemsnittet.

Anorektikerne har også en højere end gennemsnittet interesse i system og orden, og en empati score der ligger under gennemsnittet. Den profil er meget lig, men mindre udtrykt i anorektikerne, sammenlignet med hvad man ser i folk med autisme, hvilket antyder at de to lidelser har nogle fælles træk, siger forskerne. 

I studiet undersøgte de 66 piger i alderen 12 til 18 år, som alle led af anoreksi - men ikke autisme - og så på, hvordan de klarede sig i tests til at måle autistiske træk, behov for systematisering og empati.

Forskerne sammenlignede herefter resultaterne med mere end 1.600 normale teenagere i den samme aldersgruppe.

Fem gange så mange piger med anoreksi fik en testscore i samme område, som det folk med autisme ligger i. I testene for empati og systematisering havde pigerne med anoreksi et højere behov for systematisering, men lavere empati. Forskerne siger, at der er en parallel til det, man ser i autisme.

Forskerne mener, at flere piger med autisme muligvis bliver overset og fejldiagnosticeret, fordi lægerne vurderer dem til at have anoreksi.

Derudover kan den nye viden om, at nogle anorektikere har autistiske træk og en forkærlighed for systematisering, give specialister nye ideer til behandlingsmetoder for personer med spiseforstyrrelsen.

Resultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Molecular Autism.

LÆS OGSÅ på Videnskab.dk:

Hvorfor får børn autisme?

Link mellem autisme og MFR-vaccine er dårlig videnskab

Influenza ser ud til at øge risikoen for autisme

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.