Piger bliver mere påvirket af forældrenes skilsmisse end drenge
Kilde: 
09 november 2011

En stor Børneforløbsundersøgelse fra SFI med mere end 6.000 børn inkluderet viser blandt andet, at 11-årige piger generelt har større medindflydelse end drenge – og af samme grund bliver deres trivsel også mere påvirket, hvis forældrene bliver skilt. Det skriver SFI i en pressemeddelelse.

Forskerne har fulgt børnene, siden de var syv år gamle, og de har blandt andet foretaget interviews med børnene for at finde ud af, hvordan de trives og hvorfor.

95 procent af børnene har en positiv opfattelse af deres eget liv, 98 procent har mindst én god ven og 95 procent synes om at gå i skole. Men samtidig ses der allerede i 11-årsalderen en række nuancer: Piger og drenge behandles forskelligt, familiens ressourcer har markant betydning for børnenes velbefindende, og trivselsproblemer skal tages i opløbet. Det er nogle af konklusionerne i SFI rapporten 11-årige børns hverdagsliv og trivsel.

En af de mest markante forskelle på piger og drenge er, at pigerne i højere grad er i dialog med forældrene, mens der er mere konsekvens i opdragelsen af drenge.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.