Ørkenfrøer tapper vand fra duggen
Kilde: 
03 oktober 2011

Frøer er kendt for at leve i sumpede områder, hvor der er masser af vand, der holder dem fugtige, så deres lederagtige skind ikke tørrer ud. Men der er ingen regel uden undtagelser, og i det nordlige Australien, hvor der med jævne mellemrum er lange tørkeperioder, er der faktisk en frøart, der trives i bedste velgående, på trods af det knastørre miljø.

Det har længe været et mysterium, hvad dens overlevelsesstrategi består i, men nu har et hold australske forskere ved Charles Darwin Universirty fundet en forklaring. Det skriver Livescience.com

Hemmeligheden består i, at krøet ved overgangen mellem de kølige nætter og den varme dag dugger til. Der lægger sig ganske enkelt et fint lag dug på hudens overside, ligesom vi kender det fra et par briller, hvorefter fugten trænger ind i dyret og optages i kroppens forskellige biologiske processer.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.