Omega-3 fedtsyrer giver stærke sædceller
Kilde: 
13 januar 2012

Uduelige sædceller kan blive forvandlet til stærke svømmere ved hjælp af en omega-3 fedtsyre, der findes i fisk. Det viser ny forskning, der er publiceret i tidsskriftet Biology of Reproduction ifølge livescience.com

Omega-3 fedtsyren hedder ’Docosahexnoic’ (DHA) og findes i fisk og alger ligesom andre omega-3 fedtsyrer. Hidtil har man vidst, at DHA havde betydning for øjnenes og hjernens udvikling. Men nu viser undersøgelser på mus, at DHA også spiller en rolle for sædcellers udvikling.

Forskerne bag studiet har tidligere undersøgt mus, der ikke fik DHA-enzymet i kosten. Undersøgelsen viste, at det manglende DHA gjorde hannerne ufrugtbare, men at frugtbarheden kom tilbage, når musenes kost blev tilsat DHA.

Resultatet fik forskerne til at undersøge nærmere, hvordan DHA påvirker sædcellernes udvikling. De opdagede, at DHA påvirker dannelsen af sædcellerne og erstattede ufrugtbare sædceller med runde hoveder til potente sædceller med kegleformede hoveder, der lettere kan trænge ind i ægget og befrugte det.

Læs også: Lev længere med god sæd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.