OCD: Terapi mest effektiv for mindre børn
Kilde: 
18 februar 2015

KORT NYT FRA UDLANDET:

Alder er det vigtigste for, hvor effektivt kognitiv terapi kan kurere OCD. Det er konklusionen af et norsk ph.d.-studie lavet af psykolog Nor Christian Torp fra Bærum Vestre Viken Hospital Trust. Det skriver Science Nordic.

Bedst virker den kognitive terapi, der fokuserer på børnenes adfærd, for børn mellem syv og elleve år. Modsat var effekten mindst for større børn og unge med alvorligere tilfælde af OCD og med én eller flere andre psykologiske diagnoser oven i hatten.

»Det understreger bare, hvor vigtigt det er at begynde tidligt med terapi,« siger Nor Christian Torp til Science Nordic og uddyber:

»Hvis vi møder børnene, mens de er unge, er der større chance for, at de får det bedre af terapien.«

I alt 269 børn mellem syv og sytten deltog i studiet. Her skulle de konfrontere deres angst ved at udsætte sig selv for situationer, der normalt fremprovoker tvangshandlinger hos dem – men uden at måtte reagere på dem. Meningen er, at de på denne måde erfarer, at der ikke er en reel grund til at blive bange.

Studiet siger dog mest om børn fra Norden, da næsten alle deltagere havde en skandinavisk etnicitet.

Læs også:

Børn med OCD kan kureres uden medicin

Stort set alle har tvangstanker

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

il

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.