Nyt kunstigt rev skal være hjem for planter og fisk
03 oktober 2014

KORT NYT FRA DANMARK 

I weekenden sænkes den gamle Svendborg Sund færge ned i det sydfynske øhav. Med tiden skal færgen blive hjem for planter og fisk, hvis naturlige levesteder forsvinder. Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Ifølge Syddansk Universitet er meget af havbunden i Danmark på grund af stenfiskeri og råstofindvinding blevet stenfri. Det betyder, at tang ikke kan sætte sig fast og vokse, og uden tang er der hverken føde eller skjulesteder for fisk og bundlevende dyr.

»Det vigtige er, at tangplanter får et substrat at sidde fast på, og at fiskene får nogle attraktive leve- og skjulesteder. Den pågældende færge er stor og har mange rum og gemmesteder, og det vil tiltrække fiskene,« siger Marianne Holmer, der er professor og leder af Biologisk Institut på Syddansk Universitet.

Man har andre steder for eksempel i Limfjorden og Kattegat lavet nye stenrev, men man har aldrig ifølge pressemeddelelsen forsøgt at sænket en hel færge ned. 

Læs også: 

Alarmerende rapport om verdens koralrev

Pas på havbundens regnskov

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.