Nyt kødædende pattedyr fundet i Sydamerika
Kilde: 
16 august 2013

En ny lille pelset kødæder er blevet opdaget i Colombia og Ecuador. Det skriver BBC News.

Det er første gang i 35 år, at man identificerer en ny art af kødædere i den vestlige halvdel af verden.

Det nye dyr kaldes en ’Olinguito’ - eller på latin en ’Bassaricyon neblina’. Den er 35 centimeter lang, og den tilhører samme familie som vaskebjørnen.

Det hele startede med, zoologen Kristofer Helgen, der arbejder på Natopnal Museum og Natural History i Washington DC, undrede sig over udseendet på nogle dyreskind og kranier, de havde liggende.

»Skindene havde en rig rød farve, og jeg kunne slet ikke genkende kraniernes anatomi. De var anderledes end noget andet dyr, jeg havde set, og jeg tænkte med de samme, at det kunne være en ny art,« siger han til BBC.

Næste skridt for Dr Helgen var at finde ud af, om dyret stadig levede i den vilde natur.

»Vi brugte de spor, vi havde fra fundende, om hvor de kom fra, og til at forudsige hvilke slags skove vi måske kunne finde dem i – og vi fandt dem!”

Se billederne af Olinguitoen i BBC’s artikel her

Forskerne mener nu også, at flere zoologiske haver i USA har haft en olinguito i løbet af 60'erne og 70'erne, men at man dengang troede det var den større olingo, som arten er i familie med. Dyrepasserne kunne nemlig ikke finde ud af, hvorfor deres olinguito ikke ville parre sig med deres olingoer. Det ved vi nu.

Læs også på Videnskab.dk:

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.