Nyt forskningsprojekt skal undersøge den transatlantiske slavehandel
01 december 2011

 

Den transatlantiske slavehandel repræsenterer et af de mest traumatiske kapitler i verdenshistorien og er bredt anerkendt som en forbrydelse imod menneskeheden. EUROTAST er et nyt forskningsnetværk, som skal samle en hidtil uset stor gruppe af unge forskere for at undersøge historien i den transatlantiske slavehandel og de langsigtede konsekvenser af denne handel. Forskningsprojektet, som universitetet omtaler i en pressemeddelelse, ledes af professor Tom Gilbert fra Center for GeoGenetik på Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet.

»Et af de virkelig spændende aspekter ved projektet er den høje grad af samarbejde mellem akademikere i Europa og andre dele af den Atlantiske verden,« siger projektleder og professor ved Center for GeoGenetik, Københavns Universitet, Tom Gilbert og fortsætter:

»Vi er meget begejstrede over at have specialister fra Vestafrika og Caribien, da hovedmålet for forskningsnetværket er at undersøge vores fælles historie, arven og de racemæssige konsekvenser ved slaveri og transatlantisk slavehandel.«

Projektet er støttet af Marie Curie Actions med 4,3 millioner euro (cirka 32 millioner kroner) og vil finansiere 15 unge forskere, som er fordelt på 10 partnerinstitutioner i syv europæiske lande. Forskerne vil blive udvalgt på baggrund af en bred vifte af discipliner, såsom historie, arkæologi, genetik og antropologi.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.