Ny teknik afslører skjult bevidsthed hos komapatienter
Kilde: 
23 oktober 2014

KORT NYT FRA UDLANDET

Forskere har fundet en ny metode, der kan afsløre en form for bevidsthed hos patienter i koma. Det skriver Livescience.com.

Bevidsthed er stadig et mysterium for forskere, som ikke helt ved, hvordan hjernen er ved bevidsthed. I deres studie undersøgte de 32 komapatienter og 26 raske mennesker.

Nogle af patienterne havde en minimal bevidsthed, mens andre var i en vegetativ tilstand, hvor man mener, at de ikke er ved bevidsthed, men sagtens kan trække vejret selv.

Alle personerne fik målt deres hjernebølger med elektroencephalografi (EEG). Mønstrene i bølgerne blev sammenlignet, og der viste det sig, at nogle af mønstrene var ens hos komapatienterne og de raske personer.

»Nogle af de vegetative patienter, som viste tegne på en skjult bevidsthed, havde mønstre helt magen til de raske personer,« skriver forskerne i studiet.

De nye resultater kan ifølge Livescience.com hjælpe læger med at identificere vegetative patienter, som faktisk er ved en form for bevidsthed. 

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Plos One - Computational Biology. 

Læs også: 

Vegetative patienter kan være ved bevidsthed

Opgivet af læger: Hver tredje vegetative patient har alligevel bevidsthed

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

aml

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.