Ny solcreme beskytter mod Solen - samtidig med at kroppen danner D-vitamin
Kilde: 
02 februar 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:

Snart kan du få det bedste af to verdener, når du tager på stranden og gerne vil beskyttes mod Solens skadelige UV-stråling og samtidig lade din hud producere D-vitamin. Det skriver Boston University Medical Center i en pressemeddelelse.

En nyudviklet solcreme ved navn 'Solar D' kan nemlig blokere Solens skadelige stråler og lader samtidig huden fortsætte med at producere D-vitamin på en naturlig måde.

Det fortæller forskere fra blandt andet Boston University Medical Center i et nyt studie i tidsskriftet PLOS ONE, der dokumenterer effekten af Solar D.

Ifølge forskerne er der adskillige kemiske stoffer i en almindelig solcreme, der skal filtrere Solens skadelige UVB-stråler fra.

Men ved at udelade bestemte stoffer, som man normalt bruger i solcreme, lader Solar D huden producere 50 procent mere D-vitamin, samtidig med at solcremen bibeholder faktor 30 i solbeskyttelse.

Solar D er allerede i handlen på det australske marked og kommer til USA i sommeren 2016.

Her kan du høre forskeren Michael Holick fortælle om den nye solcreme, han har været med til at udvikle. Video: Boston University Medical Center

Læs også:

Danner kroppen D-vitamin, hvis man har solcreme på?

Hvorfor rammer modermærkekræft især rødhårede?

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.