Ny opfindelse gør batterier mindre brandfarlige
Kilde: 
12 januar 2016

KORT NYT FRA UDLANDET:
Vi er afhængige af lithiumbatterier for at få fjernbetjeningen og vores bærbare computer til at fungere. Men disse batterier er ikke helt ufarlige – der er nemlig altid en risiko for, at de bryder i brand, hvis de bliver overophedede.

Nu har forskere fra Stanford University i Californien opfundet en tynd plastik-film, som kan indsættes i batteriet og afhjælpe brandfaren. Det skriver Sciencemag.org.

Det er batterieksperten Yi Cui og hans kolleger, der har udviklet filmen, og deres resultater er udgivet i tidsskriftet Nature Energy. Filmen består af nikkel-partikler, der er dækket af kulstofatomer og indlejret i et stof, der kaldes polyethylen.

Den indsættes i batterier, som vi kender dem, og når batteriet når en temperatur på 70 grader, sørger plastik-filmen for at stoppe batteriets aktivitet og sænke temperaturen igen. På den måde kan man undgå, at batteriet går op i flammer.

Det lille plastik-lag adskiller sig desuden fra lignende opfindelser ved at genoprette batteriets aktivitet efter nedkølingen – med tidligere løsninger har batteriet nemlig været ubrugeligt bagefter.

Læs også:

Ny type batteri indeholder 10 gange mere energi

Forskere laver batteri, du ikke kan dø af at sluge

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.

amo

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.